מאפה תפוחים מהיר
40 דקות 2 אנשים
מאפה קל טעים ומהיר להכנה
מרכיבים
1 כף מרגרינה רכה בטעם חמאה
2 תפוחי עץ חתוכים לפלחים
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
מעט קינמון
1 ביצה
קורט מלח
3 כפות קמח תופח
3 כפות חלב או חלב סויה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
לקישוט: 1 כף אבקת סוכר או 1 כף קונפיטורה
אופן ההכנה
- מחממים תנור לחום גבוה.
- ממיסים את המרגרינה במחבת בינונית ומעבירים כפית ממנה למעבד מזון.
- בקערה בינונית מערבבים את פלחי התפוחים עם מיץ הלימון, הסוכר והקינמון ויוצקים למחבת. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מזהיב כ- 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
- במעבד מזון מערבבים את המרגרינה, הביצה, המלח, הקמח, החלב, הווניל וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מרססים בתרסיס שמן תבנית פאי קטנה ויוצקים לתוכה את התפוחים המבושלים עם הנוזלים שלהם. משטחים.
- יוצקים מלמעלה בצורה שווה את תערובת הבצק ומכניסים לתנור לאפייה כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב.
- מחלקים את המאפה ל – 2 מנות והופכים על צלחות.
להגשה: בוזקים מלמעלה את כף אבקת הסוכר או מורחים בכף קונפיטורה.