מאפה תפוחים מהיר

תגיות: מתכונים / קונדיטוריה / קינוח / תפוחי עץ / תפוחים

מאפה תפוחים מהיר

40 דקות  2 אנשים

מאפה קל טעים ומהיר להכנה

מרכיבים

1 כף מרגרינה רכה בטעם חמאה
2 תפוחי עץ חתוכים לפלחים
1 כף מיץ לימון
2 כפות סוכר
מעט קינמון
1 ביצה
קורט מלח
3 כפות קמח תופח
3 כפות חלב או חלב סויה
קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
לקישוט: 1 כף אבקת סוכר או 1 כף קונפיטורה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה.
  2. ממיסים את המרגרינה במחבת בינונית ומעבירים כפית ממנה למעבד מזון.
  3. בקערה בינונית מערבבים את פלחי התפוחים עם מיץ הלימון, הסוכר והקינמון ויוצקים למחבת. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מזהיב כ- 10 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  4. במעבד מזון מערבבים את המרגרינה, הביצה, המלח, הקמח, החלב, הווניל וקליפת הלימון עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  5. מרססים בתרסיס שמן תבנית פאי קטנה ויוצקים לתוכה את התפוחים המבושלים עם הנוזלים שלהם. משטחים.
  6. יוצקים מלמעלה בצורה שווה את תערובת הבצק ומכניסים לתנור לאפייה כ- 15 דקות עד שהבצק מזהיב.
  7. מחלקים את המאפה ל – 2 מנות והופכים על צלחות.

להגשה: בוזקים מלמעלה את כף אבקת הסוכר או מורחים בכף קונפיטורה.