באונטי קוקוס – הגרסה הבריאה!

תגיות: באונטי קוקוס / מתכון / פירות קפואים / קינוח

באונטי קוקוס- הגרסה הבריאה!

60 דקות  15-20 יחידות

קינוח אקזוטי לימי הקיץ

מצרכים:

1/2 קילו קוקוס טחון קפוא

1/2 כוס מייפל

2 כפות גדושות חמאת בוטנים

לציפוי:

2 חבילות שוקולד מריר (מי שאוהב מתוק יכול להחליף חבילה אחת בשוקולד חלב)

2 כפות שמן

הוראות הכנה:

1) במעבד מזון טוחנים דק קוקוס .

2) מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה לתערובת אחידה.

3) בתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה משטחים את התערובת לשכבה אחידה , לעובי של 2-3 ס”מ בערך.

4) מכניסים למקפיא ל10 דקות.

5)  את השוקולד לקוביות וממיסים בקערה במיקרו למשך 30 שניות. מוציאים מערבבים מעט ומכניסים שוב ל30 שניות עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את השמן לדילול ומצננים.

6) מוציאים את התבנית עם הקוקוס מהמקפיא וחותכים למלבנים בגודל הרצוי.

7) חצי מהמלבנים מחזירים למקפיא וחצי מתחילים לצפות: בעזרת מזלג טובלים את החטיפים קוקוס בקערה עם השוקולד, מצפים מכל הכיוונים. מוציאים ומניחים על צלחת/ תבנית מרופדת בנייר אפייה.

8) אחרי שמצפים את הכל שמים בקופסא למקפיא עד לשימוש.

*מתכון ע”י בתי עובדיה