פאי תפוחים

תגיות: מתכונים / עוגות / קונדיטוריה / קינוחים / תפוחי עץ

פאי תפוחים

50 דקות  8 אנשים

עוגה ביתית, מעולה בתוספת גלידת וניל לצידה

מרכיבים

לתבנית פאי בקוטר 26 ס”מ :
400 גר’ חמאה
200 גר’ סוכר
2 ביצים
מיץ וגרירת לימון מחצי לימון
1/2שקית סוכר וניל
600 גר’ קמח
1 ביצה להברשה
למלית :
1 ק”ג תפוחי גרני סמיט, קלופים – פלחים
50 גר’ חמאה
50 גר’ סוכר
100 גר’ ריבת פרי בהירה

אופן ההכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר וניל. מערבלים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל עד לקבלת גוש בצק. עוטפים בניילון ומקררים במשך 4 שעות
  2. מרדדים את הבצק לעובי 2 מ”מ, מסדרים בתבנית, מהדקים ושומרים שאריות לקישוט
  3. מכינים את המלית : בסיר מביאים לרתיחה תפוחי עץ, חמאה וסוכר עם 250 מ”ל מים. מבשלים 10-5 דקות, מסננים ושומרים את הנוזלים. מוסיפים את הריבה ומערבבים קלו
  4. מסדרים את התפוחים והרוטב על הבצק
  5. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  6. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה
  7. חותכים את שאריות הבצק לרצועות דקות ומסדרים אותן שתי וערב מעל תפוחים. מברישים את הבצק בביצה ואופים כשעה. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר או מחוממת מעט