עוגת טארט טאטן טוסט צרפתית

תגיות: מתכונים / עוגות / פירות

עוגת טארט טאטן טוסט צרפתית

10 דקות  3 אנשים

עוגה קלה להכנה ומתאימה לימי החורף

מרכיבים

16 פרוסות לחם לבן
40 ג’ מרגרינה
3 כוסות חלב
3 ביצים
100 ג’ סוכר
250 ג’ פלחי תפוחי עץ גרני סמיט

אופן ההכנה

  1. להשרות את פרוסות הלחם עם הביצים, 2 כוסות חלב ו-30 ג’ סוכר במשך 15 דק’ עד שיספגו את הנוזלים
  2. לטגן את פרוסות הלחם עם 40 ג’ מרגרינה עד להזהבה
  3. לקלוף את התפוחים ולחתוך לאורך התפוח לפרוסות דקות
  4. להמיס את הסוכר שנותר במחבת על אש נמוכה עד לקבלת קרמל
  5. להוריד מהאש ולסדר את פרוסות התפוחים במחבת על קרמל הסוכר בצורה אחידה (במעגל, שורות או בצורת פרח) ומעל התפוחים להניח את פרוסות הלחם המטוגנות ולטפטף את החלב הנותר
  6. להכניס את המחבת לתנור בחום בינוני למשך 10 דקות

להגשה: להוציא מהתנור, להפוך על צלחת הגשה כך שהתפוחים מעל ולהגיש חם או קר