כבד אווז בתפוחים חבושים וסברס

תגיות: מתכונים / תבשילים / תפוחי עץ

כבד אווז בתפוחים חבושים וסברס

50 דקות  2 אנשים

מרכיבים

לכבד:
500 גר’ כבד אווז
100 גר’ חמאה
קמח לקימוח
לריבה:
2 תפוחי עץ
2 חבושים
1 כוס סוכר
2 סברסים סגולים
לקישוט:
מלח גס
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

הריבה:

  1. מקלפים את תפוחי העץ ואת החבושים, ומגרדים אותם בפומפייה על הצד הגס לתוך סיר
  2. מוסיפים את הסוכר ומבשלים על אש קטנה כ-40 דקות, עד שהתערובת הופכת לעיסה זהובה
  3. מעבדים את העיסה שנוצרה במעבד מזון יחד עם הסברסים

כבד האווז:

  1. פורסים את הכבד לפרוסות בעובי של שני ס”מ ומקמחים אותו היטב
  2. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים בה את כבד האווז

ההגשה:

יוצקים מהרוטב החם על צלחת ומניחים את הכבד מעל הרוטב . מפזרים סביב הכבד מלח גס ופלפל שחור גרוס