השחר 33 מזור 7316000
03-9330645

מתכון 1

מרק תפוחים למנה אחרונה

4

40 דק

אופן ההכנה:

  1. מבשלים מיץ תפוחים עם קינמון, סוכר, מיץ לימון וגרידת תפוז במשך חצי שעה
  2. כשהנוזל מצטמצם לחצי. מסננים דרך מסננת צפופה ומחזירים לסיר לחימום
  3. בסיר נפרד מרתיחים את היין עם דבש ואגוז מוסקט, מוסיפים את התפוחים ומבשלים רבע שעה עד שיתרככו. מוציאים ומניחים בצד
  4. בהגשה: מניחים במרכז כל צלחת פרוסת תפוח, מוזגים מעל את המרק החם, מוסיפים כדור גלידה ומגישים מיד

כדור גלידה צוננת, שתשיטו על פני המרק ברגע האחרון, יהפוך את כל העסק לחגיגה גדולה של טעמים ומרקמים.

מרקים יכולים להוות גם מנה אחרונה חורפית מענגת. למעשה הכנת מרק פירות חם היא הדרך הפשוטה ביותר להוציא את מיטב הטעמים של הפרי – המתיקות והרעננות, במקרה הזה של תפוחי העץ.

מרכיבים:
1-1/2 ליטר מיץ תפוחים צלול
1 מקל קינמון
1/2 כוס סוכר
3 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1 כף גרידת תפוז
2 תפוחי עץ גרני סמית קלופים, מנוקים מליבה ופרוסים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, כדאי להשרות במים עם מיץ לימון – למניעת השחרה.
1/2 כוס דבש
1/2 כפית אגוז מוסקט, מגורר
כוס יין יבש
המלצה – להגיש עם גלידת וניל


להזמנת המרכיבים

Post a Comment